tisdag 12 januari 2016

Malte modig och arga tanten och Vi letar skatt

Två nya fina bilderböcker om att våga se. Våga se det som kanske ingen annan ser.

Malte Modig han är granne med arga tanten, hon som bara skriker och är arg hela tiden. Men så en dag hör han andra ljud från hennes lägenhet, ljud som säger ajajaj. Malte och mamma går in i lägenheten med extra nyckeln. Medan mamma ringer ambulans får Malte veta att arga tanten hon är väldigt ensam - kanske är det därför hon är så arg. Kanske har arga tanten ett namn och kanske kan hon och Malte bli vänner?

I Vi letar en skatt följer Jag med mamma till affären för att handla men Jag vill inte följa med in utan stannar utanför och pratar med tanten som sitter där. Tanten visar bilder på sina barn som bor i ett annat land ett land utan pengar. Alla vuxna som går förbi utan att se utan att lägga petar i tantens kopp. Jag och tanten träffas igen, de blir vänner. Jag kan inte förstå det där med skatt - skatten som ska räcka till så att alla ska ha det bra och någonstans att bo? Kan en skatt ta slut? Tja i så fall får man väl leta reda på en ny skatt?

Bilderböcker som vågar, gör en glad och hoppfull med modiga barn som peppar till att ställa svåra frågor och hjälper vuxna att svara på frågorna!

/Paula


Malte Modig och arga tanten
Författare: Karin Jacov  & ill Kajsa Lind
Förlag: Idus (2015)
ISBN: 9789175772882
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Vi letar skatt
Författare: Jesper Lundqvist  & ill. Marcus Gunnar Pettersson
Förlag: Olika (2015)
ISBN: 9789187413476
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

1 kommentar:

  1. Åh, vilka fina ord! Precis så vill jag ju att det ska vara med Malte-böckerna. <3

    SvaraRadera