onsdag 6 januari 2016

Miniatyrmakaren av Jessie Burton

Amsterdam en höstdag 1686 anländer Nella 18år till sitt nya hem. För en månad sedan gifte hon sig med den framgångsrika köpmannen Johannes. Nu ska deras gemensamma liv börjar. Men inget blir som Nella tänkt sig. Johannes är inte på plats att ta emot henne. Där finns istället hans bitska syster Marin. Ett kallt och kyligt välkomnande.

När Johannes väl dyker upp är han bara upptagen av sina affärer och någon fru verkar ha inte vilja ha. För att döva sitt dåliga samvete ger han Nella en bröllopspresent något som ska ge henne annat att tänka på - ett kabinettskåp som är en miniatyr av deras eget hus. Det står henne fritt att inreda som hon vill.

Kontakt tas med Miniatyrmakaren. Men den mystiska Miniatyrmakaren svarar inte på brev och öppnar inte dörren men små paket med de minsta och mest fantastiska små miniatyrer dyker upp med bud i alla fall. Dockor på de som bor i huset, de är som om de nästan är levande. Hur är det möjligt? Vem är denna mystiska Miniatyrmarkare som verkar kunna spå in i framtiden?

Vilken bok, alldeles underbar! En bok att slukas upp av och drömma sig in i. Att jag älskar dockskåp
och miniatyrer gör ju allt bara ännu bättre. Spännande, oväntat, gillar att inget är som man först tror!

Läs med er, LÄS!!

/Paula


Miniatyrmakaren
Författare: Jessie Burton
Förlag: Modernista (2015)
ISBN: 9789176454398
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar