torsdag 14 januari 2016

Jag och Earl och tjejen som dör av Jesse Andrews

Greg går sista året på High School, han har jobbat hårt på att smälta in. Vara hej med alla men vän med ingen. Allt för att ha det enkelt och trevligt i skolan. Han håller sig borta från matsalen det sociala spelet där vill han inte vara del av.

En enda vän finns där eller en arbetskamrat - de gör filmer tillsammans. Greg och Earl sedan de var tio år och första gången blev totalt golvade av en film och ville göra en egen version av den. En vänskap som bygger på att de gör film tillsammans träffas sporadiskt och ibland äter lunch utanför matsalen tillsammans.

Men så i början av sista terminen kommer mamma in i Gregs rum och säger att hon har något tråkigt att berätta Rachel som han gått i samma klass som alltid, hon som mamma är vän med hennes mamma. Den Rachel har precis fått diagnosen leukemi. Kan inte Greg ringa henne och kanske vara en bra vän ... Greg mamma har en förmåga att alltid få sin vilja igen.

Jag blir helt lycklig och olycklig på samma gång när jag läser berättelsen om Greg, Earl och Rachel. Greg med sina skyddsmurar, Earl och hans minst sagt icke fungerande hem och så Rachel hon som skrattar mycket och ja blir väldigt väldigt sjuk. Så fin, så hemsk,så bra, så härlig. Vill se filmen typ nu!

/Paula


Jag och Earl och tjejen som dör
Författare: Jesse Andrews
Förlag: B. Wahlström (2015)
ISBN: 9789132166952
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar