lördag 30 januari 2016

En Myras liv av Linn Gottfridsson & ill. av Emma Adbåge

Myran går på sexårs, där har han bästisen Henny. De bygger snigelvärldar och hittar på massa kul tillsammans. Ofta går Felicia förbi, ibland frågar hon tyst om hon får vara med men det hör inte Myran (för hör man inte så gör man inget elakt ...).

Hemma i lägenheten bråkar mamma och pappa en massa, när de bråkar så pratar de engelska. Myran är allergiskt mot bråk men det verkar inte hjälpa.

I lägenheten över Myran, mamma och pappa flyttar en ny familj in. I familjen finns Diego som är ett år äldre än Myran. Egentligen är Myran för blyg för att säga hej och prata men gör det i alla fall. Diego är en helt annan än Myran men de blir vänner. Diego har ett särskilt sätt att se på saker han presenterar ofta en bra och en dålig sak tillsammans. Men plötsligt en dag frågar han Myran rent ut om hans föräldrar ska skiljas?  Oj och aj! Kaos i Myrans huvud.

En Myras liv är en berättelse att tycka så mycket om. Barnen i denna bok så fina barn, Myran, Henny och Diego. Vuxna ur ett barns perspektiv så konstiga vi kan vara ibland men också så väldigt bra! Emma Adbåges bilder gör givetvis berättelsen ännu bättre! Har jag sagt att jag älskar Emma Adbåges illustrationer någon gång?! Så är det i alla fall!

/Paula


En myras liv
Författare: Linn Gottfridsson  & ill. Emma Adbåge
Förlag: Rabén & Sjögren (2016)
ISBN: 9789129696479
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar