måndag 11 januari 2016

Komma fram av Rainbow Rowell

Georgie och Neal träffade på collage, gifte sig och fick barn. Nu har Georgie äntligen fått chansen att förverkliga hennes och bästisen/kollegan Seths största dröm - att göra en egen teveserie. Inte bara jobba med manus till andras teveserier. Hurra vilken lycka! Bara ett litet litet problem - de har inte många dagar på sig och dessa dagar krockar med julen.

Neal han blir inte glad, planen är att åka till andra sidan USA hem till hans mamma. Något de gör alldeles för sällan. Han tar med sig barnen och åker. Lämnar Georgie över julen och svarar inte i telefonen.

Vad är det egentligen som hänt. Är det så illa som Georgies mamma tror? Att han har lämnat henne? Förutom att vara på jobbet och försöka få ihop teveseriemanus så tillbringar Georgie dessa förvirrade dagarna hemma hos sin mamma. I sitt flickrum hittar hon sin gamla gula telefon. Kopplar den i väggen och ringer hem till Neals mamma då måste någon väl ändå svarar? Svarar gör det men det verkar som om telefonen ringer 15 år tillbaka i tiden? Går det att göra saker rätt med hjälp av det förflutna? 

Jag gillar verkligen Rainbow Rowells karaktärer, hur hon får de att mötas och vara med varandra. Detta är hennes första vuxenbok som jag läser. Läser, njuter, gillar verkligen. Gillar att för ovanlighetens skull läsa om vuxna. Samtidigt som man får möta de vuxna som unga - och få förstå hur det blivit som det har. Hoppas på att fler Rainbow Rowell böcker kommer översättas till svenska snart!

/Paula


Komma fram
Författare: Rainbow Rowell
Förlag: Gilla böcker (2015)
ISBN: 9789186634780
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

1 kommentar: