söndag 1 december 2013

Ordvampyren av Eric Sanvoisin

På biblioteket där jag jobbar har vi en adventskalender där vi som jobbar på biblioteket tipsar om favorit böcker. Min lucka blev på tok för lång. Därför publiceras original luckan här innan jag börjar stryka en massa text. En av de bästa böckerna som finns VARSÅGOD!
Odilon avskyr böcker. Det bästa han vet är ljudet av boksidor som rivs itu. Odilon har oturen att ha en pappa som äger en bokhandel, en bokhandel där han tvingas tillbringa hela sitt sommarlov.

Hur tråkigt som helst till dess att han kommer på att han kan spionera på butikens kunder. En dag kommer det in en ovanlig kund, en väldigt blek man som liksom svävar över marken istället för att gå. Mannen smyger in mellan bokhyllorna, tar ur rockfickan fram ett sugrör som han stoppar ner i en bok och suger bläck ifrån …

Så konstigt och spännande att Odilon måste smyga efter mannen. Ända till kyrkogården ner i en krypta. Mannen upptäcker så klart Odilon och berättar för honom att han är en leversjuk vampyr som inte tål blod utan som istället lever av att sluka bläck, böcker och berättelser.

En ordvampyr kan precis som en vanlig vampyr förvandla vanliga barn till vampyrer – ordvampyrer. Hur känner man igen en ordvampyr? Enkelt de är märkta med ordvampyrens märke, drakubok.Ordvampyren bor i boken Ordvampyren författad av fransmannen Eric Sanvoisin och illustrationer av Martin Matje. Ordvampyrer finns även bland oss. Håll ögonen öppna! De är inte det minsta farliga vad man vet utan mest bara uppslukade av böcker och berättelser.

/Paula barnbibliotekarie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar