lördag 21 december 2013

Hemma kanske inte är en plats av Lin Hallberg

Hela Saras liv har alltid varit hästar. Hon är född i Argentina och de första skolåren red hon till skolan. Men sedan bestämde mamma och pappa att det var dags att flytta hem till Sverige igen. Sara var helt förstörd och har aldrig kommit över flytten. Efter några år i Sverige börjar ridlektionerna men det är inte samma sak. Sedan blir det egna hästar, drömmar om fälttävlan.

Tills en dag när hon faller av en av sina hästar, och får sitt ena ben förstört. Benet lyckas räddas men Sara missar sista terminen på gymnasiet.

En massa tid att tänka. När försäkringspengarna kommer köper hon en biljett till Argentina för att resa tillbaka till en förlorad barndom. Men inget blir som hon tänkt sig. Argentina är inte som det var och folk finns inte kvar där de fanns för elva år sedan. Inte heller bästa hästen finns kvar. Samtidigt så gör Sara en uppgörelse med sin döda mamma. En mamma som bara jobbade och jobbade. Medan mamma jobbade tog en annan kvinna hand om Sara, en annan kvinna som hade egna barn. Barn som Sara såg som sina vänner. Men hur såg de på det hela?

En väldigt bra tankvärd och fin bok om att bli sams med sig själv och på samma gång våga bli stor och ta ansvar och beslut över sitt eget liv. '

/Paula

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar