lördag 14 december 2013

Ingens mamma tolv kvinnor om barnfrihet red. Josefin Adolfsson

Ingens mamma, är som titeln avslöjar en bok där tolv kvinnor skriver om barnfrihet. Det hör inte till vanligheten att jag läser annat än skönlitteratur (om det inte handlar om barn- och ungdomsböcker vill säga). Men när jag såg denna bok kände jag direkt MÅSTE LÄSA - typ nu. Att boken dessutom har ett väldigt tilltalande format och mjukpärm gjorde läsupplevelsen väldigt härlig.

Jag strök under en massa bra och viktiga meningar att tänka till lite extra kring. Gå tillbaka och läsa igen. Meningar att plocka fram när de behövs, i tanke och samtal. Flera gånger skrattade jag högt av igenkännelse.

En svår bok att berätta om. Men en så viktig bok att läsa för alla. Så glad att den kommit ut. Så behövd bok. En bok som kommer behövas plockas fram igen igen och igen! LÄS!

/Paula


2 kommentarer:

  1. Intressant! Jag längtade aldrig efter barn när jag var yngre och när jag väl träffade människan jag kunde tänka mig att se som far till eventuella barn så visade det sig att jag hade en sjukdom som i stort sett omöjliggjorde resultat (jag var dessutom redan över 40 år då). Jag känner ingen jättesorg över det men undrar ibland hur det blir längre fram i livet när "alla" har barnbarn. Det är alldeles fantastiskt vilka kommentarer en kan få (en av de fånigaste var nog "jaha, du läser mycket? det skulle jag också gärna vilja göra, men du vet: jag har barn"). Jag måste nog leta upp den där boken jag också.

    SvaraRadera
  2. Tycker verkligen du ska ta å leta upp boken. Ja den där tänk att du har tid att läsa så mycket - det hade du inte haft om… hört den också. Ser fram emot att läsa vad du tyckte om boken!

    SvaraRadera