tisdag 27 augusti 2024

Mitt medelroliga liv av Moa de Bruin

Algot går i åttan och får som svenska uppgift i skolan att välja på att skriva loggbok eller blogg. Han väljer blogg får då är det åtminstone vid datorn och han slipper penna. 

Medel är det ordet som Algot använder för att beskriva sig själv, en vanlig kille med kompisar och fotboll. Han är medel i skolan. Hemma finns mamma och telefonsamtalen från pappa som han undviker att svara på.

Där finns vännerna Inez som mest tänker på mopeden hon inte kommer få, Melvin med tankarna på gamla kungar och Filip som hela tiden messa med Bella. Något händer i kompisgänget och det är inte så som Algot vill ha det så när han blir uppmuntrad att använda flera känslor när han skriver om bloggen så är det det han gör.

Han skriver också om den väldigt snygga Armina som går första året på gymnasiet. När Algot lyckas fixa en praoplats på Arminas extrajobb då är väl ändå allt så bra det kan bli? 

Mitt medelroliga liv är en bok som med humor gömmer det allvarliga som till slut också kommer fram. Det är en bok som fyller en lucka i bibliotekethyllor för frågan om roliga böcker till tonåringar är många.

/Paula som gärna skulle läsa fler böcker om Algot särskilt med tanke på bokens sista mening 


Mitt medelroliga liv 
Författare: Moa de Bruin
Förlag: Rabén & Sjögren (2024)