måndag 16 juli 2018

Väck läshungern av Anne-Marie Körling

Anne-Marie Körling tar det där med läsning och läsare på stort allvar. Alla läsare. Hon inspirera den läsovillige till böckerna genom att se och förstå. Se att bakom en attityd och ovilja kan det ligga en svårighet som behöver näring och hjälp.

På Väck läshungerns omslag står det Föräldrarguide men det är en bok för alla vuxna som har barn och unga i sin närhet på ett eller annat sätt.

Det handlar om att synliggöra läsandet. Att det ibland behövs rörelse för att kunna lyssna. Att barn tänker genom att prata. Hur högläsningen skapar gemenskap. Att små barn älskar sina vuxnas röster fast den vuxne är en obekväm högläsare. Att också bilder läses. Ibland behövs det mellanrum mellan böcker. Att få sluka ord.

Det är en varm och innerlig bok där Anne-Marie Körling peppar och inspirerar visa på att väcka läshungern behöver inte vara svårt men det behöver tid. Din tid. Du som vuxen behöver visa din läsning. Du behöver läsa och visa barn och unga att det är viktigt för dig. För att kunna smitta vidare. Jag blev väldigt glad och uppfylld av att läsa Väck läshungern.

Ibland när vänner och bekanta får barn brukar jag ge bort bilderböcker men kanske är det så att nästa gång är det Väck läshungern jag ska ge bort. Jag kommer tipsa om boken på bibliotek massor den ska inte stå inne på hyllan utan den ska läsas!

/Paula


Väck läshungern!
Författare: Anne-Marie Körling
Förlag: Brombergs förlag (2018)
ISBN: 9789173379618
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar