tisdag 24 juli 2018

En gång för alla av Sarah Dessen

Sommaren och en ny söt Sarah Dessen bok det hör liksom ihop. Bokomslag i härligt pastelliga färger. Årets bok heter En gång för alla och handlar om Louna. Det är sommarlov och sista sommaren hon ska jobba i mammas firma. Mamma och mammas bästa vän William anordnar bröllop. De iscensätter drömmar. Själva tror de inte riktigt på det där med livslång kärlek och Louna hon är inte intresserade av kärlek inte sedan Ethan.

Ethan träffade hon på ett av alla bröllop. De hade en magisk natt tillsammans och timmar i telefonen. De bodde långt får varandra men allt var perfekt. Tills det inte var det.

På ett annat bröllop dyker nu Ambrose upp. Han som ska jobba med de under sommaren för att hålla hans syster lugn inför hennes bröllop. Ambrose är charmig, bortskämd och jobbig. Louna och Ambrose ingår ett vad med varandra. Han ska under sju veckor bara dejta en och samma tjej (istället för flera samtidigt) och Louna ska börja dejta minst två olika killar i veckan under sju veckor. Den som vinner får bestämma vem den andra ska gå på dejt med.

Härligt, sött och varmt om kärlek och bröllop. Samtidigt som det är hårt och hemskt och handlar om skolskjutningar på ett sätt jag inte läst om tidigare.

/Paula


En gång för alla
Författare: Sarah Dessen
Förlag: Rabén & Sjögren (2018)
ISBN: 9789129706703
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar