fredag 6 juli 2018

Blixtra, spraka, blända! av Jenny Jägerfeld

Penny Löwe är underbarnet som i sina tidiga tjugo skrev en hyllad generationsroman som hon fick Augustpriset för. Livet är en fest, skandalrubrikerna många. Att skriva bok två hur ska hon göra det? När förlaget ger henne ett förskott för bok nummer två på en kvarts miljon åker hon och vännen Lola till London.

Lola och Penny har nyss träffats det slår gnistor om de är tillsammans. London blir fullt av alkohol, killar, droger, sena kvällar, ett äventyr där Lola och Penny ständigt utmanar varandra. Pengarna tar slut och inget är skrivet på nya boken. Vännerna skiljs som ovänner.

Penny åter tillbaka till Stockholm kryper ihop i sängen hos mamma, slutar med droger och alkohol. Gömmer sig för världen. Tillbringar tid med pappa den berömda skådespelaren. På en fest träffar hon Nick, en vanlig tråkig kille som ger henne rutiner och trygghet. Han fixar till och med ett jobb åt henne och en plats där hon kan skriva färdigt sin roman.

Men rutinerna och vardagen är inte riktigt Pennys grej. Vilket blir tydligt när Lola dyker upp igen. Ska henens andra bok någonsin bli färdigskriven? Det är fartfyllt, blixtrande, sprakande och riktigt riktigt bra. Nu hoppas jag på en bok till, en bok om Lola. Lola som väcker så mycket frågor hos mig? Vem är hon? Vad driver henne? Vad händer egentligen när boken slutar?

Boktips till dig som i sommar vill läsa något riktigt bra!

/Paula


Blixtra, spraka, blända!
Författare: Jenny Jägerfeld
Förlag: Natur & Kultur (2018)
ISBN: 9789127154377
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar