lördag 25 oktober 2014

Isa + Bea av Annie Barrows

En dag i barninfodisken på biblioteket så kom det fram en mamma och höll Isa + Bea i handen. Hon berättade att det var den bästa bok hennes barn läst och undrade om det fanns fler delar. Vi kollade upp och det finns fler delar men inte på svenska, inte än. Oavsett så var min nyfikenhet väck och jag lånade hem boken.

Bea har fått en ny grannfamilj, i familjen finns en dotter som är i hennes ålder. Beas mamma tjatar mest hela tiden ska du inte gå över och säga hej, den där Isa verkar ju så trevlig. Men det vet man ju att någon en mamma tycker är trevlig måste var så galet ordentlig och tråkig. Eller?

På andra sidan gatan sitter Isa och över trollkonster med sin trollstav. Även hennes mamma tjatar om att hon borde gå och säga hej till trevliga tjejen på andra sidan gatan. Ja ni förstår, Isa och Bea tror det värsta om varandra. Tills en dag då Bea retat sin storasyster lite för mycket och gömmer sig i Isas trädgård ... Kan någon som en mamma beskriver som trevlig egentligen vara någon som är rolig att vara med?

/Paula


Isa + Bea
Författare: Annie Barrows
Förlag: Twinsy (2014)
ISBN: 9789173118446
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar