måndag 20 oktober 2014

De nominerade böckerna ÄR och besvikelsen


Jag är uppröd, det är ingen hemlighet. Det är långt i från bara jag som är upprörd. Av sex nominerade böcker i Augustprisets Barn- och ungdomsbokskategori är fem av titlarna bilderböcker. Jag tycker om bilderböcker det är inte det. Älskar Till som trodde att ... så glad att det är en av de nominerade. Men om vi vuxna vill att barn och unga ska läsa och tycka boken är viktig. Då kanske det är viktigt att vi i Sveriges största barn- och ungdomsbokspris visar att böcker som de själva läser är viktiga. Så pass viktiga att de är värda att nomineras till fina priser!

Jag tycker priset borde delas upp i tre kategorier. Bilderbok, det som brukar kallas kapitelböcker och slukarböcker och ungdomsböcker. Jag vill instifta ett eget litteraturpris! Spännande debatt pågång runt om på bokbloggar och i tidningar. 

/Paula 

2 kommentarer:

  1. Jag kan bara hålla med. Kände som luften gick lite ur mig när jag såg nomineringarna. Lämnade en bitter eftersmak. Inget fel på bilderböcker men resten då? Kommittén skyller själva på att bilderböckerna var så pass starka i år men det tror jag inte på. Eftersom jag dessutom inte gillar Eva Lindströms tecknarstil säger väl det en hel del om reaktionen...

    SvaraRadera