söndag 26 oktober 2014

Fristaden av Magnus Nordin

Äntligen här, tredje delen i Magnus Nordins serie Varelserna. Böckerna där zombies har invaderat stora delar av Gotland. Till en början får man följa syskonen Elias och Emma men så försvinner Elias och kvar är bara Emma. Emma som mitt i allt det otäcka träffar Sebbe och blir kär. Nu i tredje delen ska de försöka ta sig innanför ringmurarna in i Fristaden.

Fristaden där det finns mat och inte behöver vara rädd för zombieattack. Men för att få komma in där måste du genomgå ett test är du lämplig och är du frisk. Emma blir godkänd men inte Sebbe. När Emma vill stanna hos Sebbe är det för sent enligt soldaterna hon har redan blivit utvald och då är det så det är.

I fristaden är inget som de tänkt sig. Kanske är det otäckare där än utanför ... Böcker som blir läskigaste och läskigare för varje bok. Undrar hur många det ska bli? Längtar efter att få läsa alla i en följd!

/Paula


Fristaden
Författare: Magnus Nordin
Förlag: Bergh (2014)
ISBN: 9789150220766
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

1 kommentar:

  1. Hej Paula! Vad roligt att du gillar Varelserna! Det blir fyra delar och sista delen UPPROR släpper vi i mars, så håll ut! Bästa hälsningar Lena på Berghs

    SvaraRadera