tisdag 21 mars 2017

Tre saker jag inte vet om dig av Julie Buxbaum

Efter mammas död är inget sig likt. Jessie och pappa är ensamma kvar i en halv familj. Plötsligt kommer pappa en dag hem med en ring på sitt finger. De där tjänsteresorna var inga tjänsteresor. Pappa har träffat Rachel på en community för sörjande. Pappa och Jessie säljer sitt hus flyttar till Los Angeles. Flyttar in i Rachel och hennes son Theos hus. Ett hus som mest bara är vitt, kalt och välkomnande.

Jessie börjar i en ny skola, en dyr privat skola. Hon hamnar i samma klass som bonusbrodern som inte vill veta av henne. Efter första skoldagen kommer det ett mejl. Ett anonymt milj från Någon Ingen, NI. Mejl som vill hjälp som har sett att hon haft en svår första dag. NI erbjuder sin anonyma hjälp.

Jessie vet inte vad hon ska tro. Är mejlen på riktigt? När ensamheten blir för stor så är det bara NI som finns där. Mejl som över går i chatt. Ärligt. NI och Jessie visar sig har en del gemensamt. De kommer på leken "Tre saker jag inte vet om dig". En lista tre saker du inte redan vet om mig <3 Men vem är NI?

Med tiden visar sig Theo vara en väldigt bra bonusbror. Pappa tänker till. Fina nya vänner Dri och Agnes. Ett fantastisk extra jobb i en bokhandel. Liam med gitarren och Ethan som Jessie ska göra poesiläxa med.

Älskar som vanligt Harry Potter referenser! Jag gillar verkligen de varma mejlen och vänskapen som växer fram med de. Mötena och samtalen i denna bok <3 Hur boken på samma gång är varm, mysig och gör ont. Jessie får klara å mycket själv. Blir helt bortglömd av pappa som försvinner helt i sin nya förälskelse.

Boktips till alla som gillar romantik och sådana där böcker med mammor som dör.

/Paula


Tre saker jag inte vet om dig
Författare: Julie Buxbaum
Förlag: Lavender Lit (2017)
ISBN: 9789187879227
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

4 kommentarer:

 1. Lämplig läsålder? Klurar på den till dottern men hon är kanske för ung än (11).

  SvaraRadera
 2. Hej, denna fungerar absolut från 11 år! Hoppas dottern gillar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, denna fungerar absolut från 11 år! Hoppas dottern gillar.

   Radera