torsdag 16 mars 2017

Stackars pappa av Sissel Gustafsson

Stackars pappa är ett seriealbum om Sissel fem år. Sissel hon älskar att rita. Bor med mamma och storasyster Linn sex år. Varannan helg bor systrarna hos pappa och hans nya tjej. Lyckan att ha två familjer som tycker om en. Sissel tycker om att vara hos pappa. Pappa som dricker en massa öl, för pappa han är så väldigt törstig hela tiden.

En sommar när systrarna skulle vara länge hos pappa blir allt inställt för pappa är på ett ställe för att bli frisk. Men ingen berättar för Sissel vad pappa är för sjuk, eller sitter han kanske i fängelse?

Som läsare, som vuxenläsare förstår en hela tiden att pappa är alkoholist. Men för Sissel är han hennes älskade pappa. Han som hon tycker så mycket om och har det bra hos. När boken slutar är Sissel tonåring och kan inte förstå varför ingen berättat för henne att pappa är alkoholist. Eller varför hon bara inte fattat det. Boken avslutas också med en sida från Bris.

Jag gillar Stackars pappa jätte mycket. En fin berättelse som tar barnet på allvar. Hoppas den lånas ut mycket på biblioteken. Att läsa och förstå lite mer.

/Paula


Stackars pappa 
Författare: Sissel Gustafsson
Förlag: Rabén & Sjögren (2017)
ISBN: 9789129702682
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar