tisdag 28 mars 2017

Sanning och skvaller av Curtis Sittenfeld

Äntligen en ny Stolthet och Fördom variant! Av Curtis Sittenfeld, hennes böcker I en klass för sig och Presidentens hustru tyckte jag så väldigt mycket om. Nu en modern tolkning Stolthet och fördom i USA. Pappa Bennets hjärta är inte bra. Jane och Liz åker hem från New York för att hjälpa till. Mamma är hispig, Lydia och Kitty tränar och tramsar. Mary gömmer sig på sitt rum och är på väg att ta sin tredje examen.

I New York jobbar Jane som yogainstruktör och Liz hon är journalist. Men över sommaren är allt satt på paus. Men tänk att till staden flyttar ingen mindre än Bingley, han som är läkare, mycket stilig och har varit med i Singel söker kärlek på teve. Alla utom Jane vet vem han är. Något som Bingley finner väldigt positivt. Darcy läkare även han, charmerande som alltid.

Sanning och skvaller jag blev helt uppslukad av läsningen. Bäst är att varken Liz eller Darcy vill ha barn. De vet båda varför och det är inget konstigt med det. Liz sätter dessutom upp en underhållande lista med olika alternativa svar hon brukar få när hon berättar att hon inte vill ha barn. Så mycket igenkänning på de. En Darcy som inte vill ha barn - så mycket mer det gjorde honom till drömprinsarnas drömprins. Mary som får bokens sista kapitel har insett att tvåsamhet är inte för henne så hon låter bli. Mer barnfrihet och anti tvåsamhet i skönlitteratur och i livet. Har du tips till mig på böcker med en eller båda de ingredienserna så tipsa mig! <3

/Paula


Sanning och skvaller
Författare: Curtis Sittenfeld
Förlag: Wahlström & Widstrand (2016)
ISBN: 9789146232483
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

1 kommentar:

  1. Jag har också läst och gillade jättemycket! tar gärna del av tips du får in :)

    SvaraRadera