onsdag 29 mars 2017

Miras Martin av Anna Ehring

Mira 10år har en hemlig hon inte berättat för någon alls. Hon är kär. Kär i Martin, nästan alla i skolan är kära i Martin. Men grejen är den att Martin och Mira är kompisar bra kompisar kanske bästa kompisar. Att bli kär i en kompis går inte ju. Mira tror att en av de sakerna som Martin gillar med henne är just det att hon inte är kär i honom.

Hemma finns mamma, mamma som inte har så mycket pengar. De bor i andra hand i en dyr lägenhet. Pappa bort två timmar bort med tåg. Mira älskar att åka och hälsa på honom men det händer inte så ofta.

I skolan finns Ina. Ina som är Miras skolkompis. Fast Mira egentligen inte vill. Ina blir så sur hela tiden och tusen frågor ställer hon om allt. Mest om sådant som Mira inte vill prata om.

Bokens titel får mig att tänka på Hans-Eric Hellbergs Martins Maria. En ungdomsbok jag läste som tonåring. Om jag minns rätt så är den också en första kärlek. Miras Martin är en fin vardagsberättelse om skola, att inte riktigt hitta orden när det kommer till kompisar. Att inte ha så mycket pengar. Fin är vad den är. Passar fint som både läsasjälvbok och som högläsningbok.

/Paula


Miras Martin
Författare: Anna Ehring
Förlag: Bonnier Carlsen (2017)
ISBN: 9789163892271
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar