fredag 31 mars 2017

Striden i skogen av Susanne Trydal och Daniel Åhlin

Slutet på sagan om Hallahem är här förklädd i en grön bok med ett omslag som är värt att titta närmare på. Tredje och sista delen. Det är sommarlov i människovärlden hos Tilda och Johannes. Tilda lurar mamma och pappa och tillbringar tid i Hallahem hos vittrorna
Johannes måste mot sin vilja tillbringa massor av tid med farfar hos vaktarna. Farfars besatthet att utrota vittrorna bli starkare för varje dag.

I Hallahem finns Torun hon som egentligen är människa och skulle vuxit upp med Tildas förädlar. Men de bytte magiskt plats med hjälp av det vita rået som väldigt små. Tilda vill så gärna vara mer i Hallahem. Men i Hallahem märks oroligheterna i skogen av och ett omval är på gång.

Kärleken mellan Johannes och Tilda blir knepigare. Johannes tvingas välja sida. Jag gillar verkligen de tre böckerna om Hallahem. Spännande modern saga. Skulle vilja läsa en till del. En del där Tilda gör val om hon ska bo med föräldrarna hon vuxit upp med eller om hon ska lämna människovärlden för Hallahem? Gillar bokens två sista rader väldigt mycket!

/Paula


Striden i skogen
Författare: Susanne Trydal och Daniel Åhlin
Förlag: Hoi förlag (2017)
ISBN: 9789176970294
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar