lördag 19 april 2014

Hjärtlös av Petrus Dahlin

Maia är typ ensammast i världen. Hon, mamma och pappa har precis flyttat från Sverige och alla vänner till New York. Pappa har fått drömjobbet och mamma lika så. I New York flyttar de in i en jätte stor våning som tillhört farfar. Nya topp jobb innebär att mamma och pappa mest bara jobbar hela tiden. Ibland ringer de och hör hur de är med Mari.

De försöker få in henne på en av de fina skolorna. Medan de väntar kommer det privatlärare i olika ämnen och undervisar henne. Men mest går tiden bara väldigt långsamt. Efter några dagar är det inte ens roligt att testa sig fram till favorit sushistället längre.

Men något är fel med lägenheten. Den är iskall så man måste ha massa kläder på sig. Men i lägenheten finns ett rum som alltid är låst som Maia är strängt förbjuden att gå in i. Pappa säger att det är för att det varit farfars rum, men jag undrar jag …

För att dämpa sitt dåliga samvete att hon jobbar hela tiden köper mamma en hamster. Men hamstern försvinner mystiskt i lägenheten. Maia börjar höra en röst i sitt huvud en röst som vill locka henne in i det låsta rummet. Hon köper en ny hamster för att föräldrarna inte ska märka att hon tappat bort den första men också den försvinner. Rösten fortsätter att locka in Maia i det låsta rummet …

Det här är läskigt på riktigt! Jag blir både rädd och tänker äntligen. Äntligen en läskig på riktigt bok för mellanåldern. Läs om du törs!

/Paula som också blev väldigt sugen på sushi av att läsa HjärtlösHjärtlös
Författare: Petrus Dahlin
ISBN: 9789129690866
Förlag: Rabén & Sjögren (2014)
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar