söndag 27 april 2014

Fina läsare!Fina, fina bloggläsare!

Som jag tycker om er. Väldigt smickrad av att ni blivit fler den senaste tiden <3
Är så nyfiken på vilka ni är och hur ni hittat hit. Tänker därför lotta ut ett extra fint bokpaket bland er som skriver en kommentar (här nedan) och berättar vem ni är och hur ni hittat hit till Prickiga Paula.

Det fina bokpaketet innehåller en muminanteckningsbok (för att jag tycker om mumintroll och anteckningsböcker) och en av de böcker som format mig mest, Per Nilssons Ett annat sätt att vara ung.

Söndagen 4 maj 15.00 skriver jag fina lotter och drar en vinnare.

/en nyfiken Prickiga Paula som tycker alla borde läsa Ett annat sätt att vara ung

17 kommentarer:

 1. Gillar man barnböcker så gör man. Oavsett ålder. Och trots att jag saknar ett alibi i lämplig ålder (läs barn) för mina raider på bibliotekets barnboksavdelning så fortsätter jag med dem. Barnböcker är ett lite märklig klassning tycker jag, de borde kallas för-alla-åldrar-böcker...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med dumt att klassa böcker efter ålder. Så många vuxna som missar så mycket underbara böcker ju! Själv blir jag lycklig när det kommer vuxna på biblioteket och lånar barnböcker som de säger att de ska läsa själva.

   Radera
 2. Jag startade min bokblogg i januari i år. Efter ett tag tog jag mig in på Twitter och det var där jag hittade dig. Någon som jag började följa, följde i sin tur dig och på den vägen är det. I dagarna har jag precis börjat kika på Bloglovin och idag har jag börjat följa dig även där! Jag hittas på http://emmashylla.blogg.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant inte lätt att veta hur man hittar varandra via dess underbara sociala medier. Någon som följer någon som följer någon typ. Kul att du hittat hit Emma!

   Radera
 3. Startade, liksom Emmas hylla, min bokblogg (funderskan.blogg.se) i början av januari i år. Efter att inte haft någon läslust under 3-4 års tid, dök lusten över mig vid nyår och har hållit i sig! :D Hittade hit via Feministbiblioteket, och tycker alltid det är kul att hitta nya bloggar att följa! :D
  Två av mina kompisar bokbloggar, så kändes rätt naturligt att följa dem i deras spår :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att du hittat läslusten igen. Hoppas jag kan inspirerar till ännu mer läslust!

   Radera
 4. Jag tror det var på stadsbibblans facebooksida jag hittade din blogg - dig hade vi redan hittat på bibblan! :) Min Alvin är ett fan, och har numera förtroendet att gå själv från fritids för att vara med på bokhyllehänget på onsdagar. Tyvärr har jag inte så mycket tid att läsa själv längre, att läsa din blogg är en sorts nostalgi - minns alla raster under grundskolan som jag tillbringat inomhus med en bok...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men du har ju visst tid att läsa, bara det att du läser för dina pojkar istället :) läsning det också ju.

   Radera
  2. Kanske inte alltid det jag vill läsa dock... ;) Måste hinna ikapp Alvin och läsa Hungergames - han plöjde första boken trots att jag kände mig tveksam tíll att den passar en åttaåring. Det är det som är så fint med läsning, att man läser in sina egna associationer och skapar sin egen värld, så en åttaåring kan ha behållning av böcker för äldre också. Och tvärt om!

   Radera
  3. Förstår hur du menar med läsningen. Det är svårt med unga väldigt duktiga läsare men tänker att fantasy och sf ofta funkar bra att läsa tidigt. Realistiska ungdomsböcker bör man vänta längre med. Ja precis så tänker jag att det är, läser den bok man läser där man är just du. Läser man sedan om boken när man är äldre läser man en annan bok :)

   Radera
 5. Hallå där, hittade dig via en annan bokblogg om jag inte minns fel. Det var någon vecka sedan eller två. Jag skriver själv lite i en blogg men har även börjat booktube:a, alltså prata om böcker på youtube! Det är en stor community som är himla trevlig och kul! Började följa dig för att din blogg är så fin och känns så glad :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. modigt att booktube:a det skulle jag inte våga :)

   Radera
  2. det är lite läskigt, men superkul! Har lärt känna ett par riktigt fina människor.

   Radera
 6. Slås alltid av när jag läser dina Per Nilsson-inlägg att jag läst alldeles för lite av honom!
  Följde ju dig halv om halvt redan innan bokmässan men därefter hamnade du på follow på bloglovin. Blir så inspirerad av alla dina barnbibliotekarie-sysslor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man läser alltid för lite Per Nilsson. Jag också! Kul att jag inspirerar dig med det jag skriver om barnbibliotek :)

   Radera
 7. Jag hittade hit efter att vi blivit bloggambassadörskolleger :) Gillar din prickiga blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt det var ju så jag hittade dig också :)

   Radera