tisdag 1 april 2014

ALMA-priset och Barbro Lindgren

För en vecka sedan fick Barbro Lindgren som första svensk ALMA-priset. Jag tycker väldigt mycket om hennes Vems lilla mössa flyger. Tavlan med motiv ur den boken har min vän Lisa ritat. Den hänger i min trappa.

Tänkte att om Barbro Lindgren fått ALMA-priset ja då är det verkligen dags för mig att läsa hennes Jättehemligt. Oj vad glad jag är att jag gjorde det! Varför, varför, varför har jag inte läst den tidigare. Så fantastisk, tidslös och underbar <3

Vardagsliv, med familj, skola och vänner. Gillar bäst när bokens Barbror mest bara kan ligga i sängen och gråta med neddragen rullgardin. Det låter ju hemskt att det är det jag gillar bäst men känner så igen känslan. Meningslösheten. Vad jag hade behövt läsa om den känslan som lite. Men så glad att jag fått göra det nu.

"Dagarna kryper långsamt fram. Jag är fortfarande hemma. Vi ska gå till en doktor, mamma och jag. Fast hur ska en doktor kunna göra så jag kan skratta igen?"

"Nu tror alla att jag är precis som vanligt igen. Åtminstone tror dom det i skolan. Men det är jag inte. Fast jag kan vara glad rätt så länge ibland. Men så plötsligt är det som om allting blir nattsvart igen."

Fin och fantastisk klok bok! Ge ut den med ett omslag som lockar dagens barn så ska jag bokprata sönder Jättehemligt!

/Paula

2 kommentarer:

  1. Bättre än omslagen på Sparvel-böckerna i alla fall. Hur tänkte förlaget där? Galet, speciellt när det ändå är nytryck.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis. Konstigt det där med bokomslag. Har du läst Sandra? Tror de borde kunna funka på dagens barn. Men som slag bokomslagen.

      Radera