tisdag 31 oktober 2023

Mina brott, utbrott och sammabrott av Åsa Stenholm

Sebastian har autism och svårt att sätta ord på saker när det blir jobbigt. Han har fått tipset av skolkuratorn att skiva ner vad som händer och hur det går honom att känna. Storebror dom blivit snäll ger Sebastian en anteckningsbok och vi får genom den följa Sebastian under en veckan.

Om allt som blev knasigt på slöjdlektionen. Sebastian vill göra det noggrant men då hinner han inte allt han ska. När läraren inte får kontakt med Sebastian så knackar hon på hans hörselskydd och då slår Sebastian. Hur blev det så vad hände. Det redsur i anteckningsboken och på rektorns kontor. 

Rektorn är för övrigt en mösterrektor och boken borde finnas med som obligatorisk läsning på rektorsutbildningen. 

Sebastians bästa kompis är Axel och Axel har adhd. De hjälper varandra när de inte förstår allt. De vet vad de kan hjälpa varandra med och vad inte. Att Sebastian skulle kunna hjälpa Axel att komma i tid till lektionerna det är omöjligt har de båda kommit överens om. 

Mina brott, utbrott och sammanbrott är en bok som känns äkta. Det kanske som Sebastian finns eller tja skulle kunna finnas. Jag tyckte mycket om att läsa och hoppas på fler böcker från debutanten Åsa Stenholm.

/Paula


Mina brott, utbrott och sammanbrott
Författare: Åsa Stenholm
Förlag: Rabén & Sjögren (2023)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar