torsdag 2 november 2023

Aldrig förstå, aldrig förlåta av Lina Stoltz

Av en slump får Savanna reda på hemligheten som alla i familjen vet om. På några sekunder ändras hela hennes värld. Pappa har suttit i fängelse. I fängelse för en gruppvåldtäkt. Hur går man vidare från det? Och varför vet alla utom hon om det? 

Hur tar man upp att man vet det man inte ska veta? Och hur hur lever man med sanningen? Savanna sluter sig i sig själv, något som slutar i ett utbrott på mamma och att springa hemifrån utan telefonen.

Morfar plockar upp och berättar det han vet om sanningen. Savanna tar sig hem till sin pojkvän och hans familj. De visste också. Alla visste. Men ingen sa något. 

Hon fångas upp av pojkvännens mamma som pratar och berättar det hon vet. Men hur hur tar man sig vidare? Det ger boken egentligen inga svar på. Vem förstör en familj? Den som inte går med på sanningen eller den som gjorde undanhöll sanningen?

En tung bok att läsa om ett intressant och svårt ämne jag inte läst om tidigare. Berättelsen lämnas lite mitt i och jag hade velat få följa Savanna över längre tid. 

/Paula


Aldrig förstå, aldrig förlåta
Författare: Lina Stoltz
Förlag: Rabén & Sjögren (2023)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar