måndag 13 november 2023

Världens bästa Molly och den nya skolan av Sabine Lemire och Signe Kjaer

Molly har börjat i en ny skola och lämnat en bästa kompis i den gamla. I den nya skolan känns allt stort, otäckt och ensamt. Inuti känns inget bra. 

I klassrummet sitter Molly bredvid Lilly. Lilly verkar kanske snäll men och okej då Molly kan följa med och spela fotboll fast hon egentligen inte spelar fotboll. Bollen i magen gör att allt blir jobbigt och Molly går undan. 

Fastnar på en toalett som gått i baklås. Inget är bra med den nya skolan. Hur ska man hitta. Men så får Molly veta av Lilly att Lilly är en sådan som inte har någon bästis utan är kompis med många genast känns det lite bättre ett litet tag.

När det blir helt är det som att allt bubblar över när lillebror säger till Molly att hon inte har några kompisar. För det är ju så det känns. Det som bubblar över får lillebror att göra sådant han inte vill.

Världens bästa Molly och den nya skolan är en supergullig bok om vänskap, familj och att kunna eller inte kunna sätta ord på och förklara vad det är som man är med om just nu. Vad har förstått ska det bli flera böcker om Molly vilket är toppen!

/Paula


Världens bästa Molly och den nya skolan 
Författare: Sabine Lemire och Signe Kjaer 
Förlag: Lilla Piratförlaget (2023)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar