söndag 28 oktober 2018

Viggo och rädslolistan av Lisa Bjärbo & ill. Johanna Magoria

Viggo har börjat skolan han är grym på att räkna. Men det där med bokstäver det är inte Viggos grej. I hemlighet håller Viggo på med en rädslolista för att det är lite för mycket att hålla reda på allt det rädda inombords. Eftersom bokstäverna är lite för svåra så ritar han sin lista. Listan som göms under kudden så att ingen ska få se. Minst av alla pappa, en gång när Viggo berättade vad han var rätt för skrattade pappa.

Viggo bor med pappa och lillebror. Mamma bor med Viggo och lillebror varannan vecka. Då tar hon tåget från Danmark. Ibland åker de tåg och hälsa på henne men inte så ofta. Mamma hon svär en massa på danska. När det inte går som Viggo vill då svär också han på danska. I skolan säger han att svära på danska det får en. När klasskompisarna inte tror på honom får han oväntat stöd i den nya killen Malte.

Malte som är så häftig tänk att han väljer Viggo till sin kompis. Fast när Malte vill gå bus eller godis då vet inte Viggo hur han ska göra.

Fina Viggo <3 vilket nöje det var att få lära känna dig och dina nära. Att få vara med i rädslorna, tankarna och när du plötsligt förstod det där med bokstäver. Min egen rädslolista den vill jag nog helst inte tänka på. För mig är det nog bäst att inte samla rädslorna på ett och samma ställe.

Du som läst Lisa Bjärbos Inuti huvudet är jag kul kommer definitivt att tycka om Viggo. Underbara och närbesläktade böcker Lisa Bjärbo skrivit i år.

/Paula


Viggo och rädslolistan
Författare: Lisa Bjärbo
Förlag: Rabén & Sjögren (2018)
ISBN: 9789129706086
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar