söndag 7 oktober 2018

Definitivt okysst av Emma Askling

Sista året på högstadiet tänker Liv ska bli hennes bästa. Hon ska vara annorlunda i år, våga mer, inte bor sig så mycket hon ska vara som vännerna Ellie och Frida. Hennes vänner som aldrig har träffats och som tillhör två olika delar av Livs liv.

Ellie är bästa kompisen sedan förskolan, de har alltid gått i samma klass och Ellie har alltid alltid försvarat Liv. Men innan sommarlovet var det som att Ellie drog sig undan och började vara med andra. Under sommarlovet har de knappt haft någon kontakt alls.

Frida tillhör det andra livet, lägerlivet platsen där Liv känner sig som alla andra. Lägren för barn och unga med dysmeli. Dysmeli innebär att man saknar en mindre eller större del armen, handen, benet eller foten. Liv hon har ingen höger arm. Hon kan inte skaka en fram sträckt hand, det är omöjligt att själv sätta upp håret och svårt att bre smör på smörgåsar. Bortsett från de kan hon göra nästan allt. Det är det där att vara annorlunda som Liv inte gillar. Hon vill smälta in.

Under sommaren har grannskolan brunnit ner och det kommer flera klasser av nya nior till Livs skola. Hon tycker det är hemskt de andra är ju vana vid henne och hennes saknade arm. Med de nya niorna kommer Tobbe ... En fin och mysig ungdomsbok om vänskap och kärlek och om att våga tro på sig själv! Att våga vara annorlunda. Min favoritkaraktär är Livs lillebror Andy.

/Paula


Definitivt okysst
Författare: Emma Askling
Förlag: Brombergs (2018)
ISBN: 9789173379632
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar