lördag 13 oktober 2018

Allt det här är sant av Lygia Day Penaflor

"Vacker författare förledde tonåringar att avslöja sina smutsigaste hemligheter, bär nu skulden för ung pojke i koma." Detta är rubrikerna efter att Fatima Ros bok Brady Stevensons absolution kommer ut och folk läst den.

Fatima Ro den unga vackra författarinnan som kompisarna Miri, Soleli och Penny är besatta av. De går på en av hennes signeringar i sällskap med den nya killen Jonah. Det oväntade händer och de blir vänner med författaren. Fatima är bara några år äldre än de och säger att hon vill att de ska bli hennes gäng.

Hennes vänner som hon i hemlighet skriver en bok om. Soleil, Miri och Penny berättar alla tre var och en på sitt eget sätt historien om vad som egentligen hände. Jonah kan inte berätta sin historia för han ligger i koma. De tidigare bästa vännerna pratar inte längre med varandra.

Hur kunde det bli så här? Vilken slags hemligheter kan slå sönder allt?

Allt det här är sant höll mig sällskap under några sjukdagar och jag riktigt sögs in i berättelsen. Boken får mig att tänka på Den hemliga historien och En av oss ljuger på en och samma gång, det är riktigt bra och jag hoppas verkligen på att fler böcker av Lygia Day Penaflor.

/Paula


Allt det här är sant
Författare: Lygia Day Penaflor
Förlag: Vox by Opal (2018)
ISBN: 9789188665102
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar