lördag 22 oktober 2016

Kattguden av Ingerun Sjösvärd

När Liam var liten blev han biten av en katt. Efter det har katter liksom närmat sig honom. Själv gillar Liam inte katter sådär mycket utan försöker undvika de.

Fotbollen är det bästa han vet. Men han måste också sköta skolan annars säger mamma att han inte får fortsätta. Mamma och pappa som jobbar massor. Det är ensamt men då och då hälsar Liam på hos grannen Olle. Olle som alltid har tid och prata. Olle som ofta hjälper till på fotbollsträningarna.

Men så en dag finns inte Olle i sin lägenhet längre. Han har blivit vräkt. Liam hittar Olle i parken, där han bor nu. Hos Olle finns också hur mycket katter som helst. Han smyger och får se hur ett träd öppnar sig och en katt eller är det en människa - en människokatt kliver ur. Den pratar ... Liam vet inte vad han ska tro. Han går till biblioteket för att ta reda på mer kattmänniskor? Och de där orden som sades?

Katter som vi ser så mycket i dag alla dessa bilder och videos på söta kattungar som gör roliga och gulliga saker. Detta är en helt annan typ av katter. Katter som vill ha makt och ta över jorden. Aningen otäckt ja. Läste sent på kvällen när det var helt mörkt ute då var jag glad att jag är allergisk och inte har någon katt.

Kanske boken att ge bort i julklapp till den som längtar efter en egen katt ...

/Paula


Kattguden
Författare: Ingerun Sjösvärd
Förlag: Mrs Seasword (2016)
ISBN: 9789176839737
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar