torsdag 6 oktober 2016

Det magiska hjärtat av Kristina Ohlsson

Robertas bästa kompis Charlotte är född med ett dåligt hjärta. Det blir hela tiden sämre. Roberta gillar inte alls. Det finns ingen annan som Charlotte henne man kan skratta med bäst av alla.

Morfar Horatio tar med kompisarna på en auktion. Där får han Roberta till att ropa in en jordglob en som han säger är magisk. Hon ropar in den för hundra kronor. En jämnårig kille som saknar en arm försöker ropa in den också men Roberta vinner.

Jordgloben - den som är en önskeglob. Först ska globen berätta om några platser på jorden man behöver få vatten och jord från sedan en önska. Men man får inte önska något om död. Men han killen som saknar en arm han visar sig heta Eric och komma på hur man kan önska att Charlotte ska leva utan att önska något om döden.

Sjukdom, stark och fin vänskap, föräldrar som vill väl men kanske inte riktigt förstår. Det magiska hjärtat WOW! Jag gillar så mycket. En bok som känns att läsa precis som en bra bok ska. Läste slut den precis innan jag skulle somna. Svårt när man läser slut så bra böcker sent på kvällen, blir så upprymd av bokens berättelse då. Min favorit karaktär är morfar Horatio gillar så mycket hur han tror på barnen och deras förmåga!

/Paula


Det magiska hjärtat
Författare: Kristina Ohlsson
Förlag: Lilla Piratförlaget (2016)
ISBN: 9789188279118
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar