lördag 29 oktober 2016

Bokblogg 4år och Läslov det måste firas


I går fyllde Prickiga Paula och böckerna 4 år! Hurra. Tycker så mycket om detta med bokkblogg <3 Att få dela med mig av bra böcker jag läser. Alla jag träffat via bloggen och Instagram. Det är en fin värld bokbloggs världen <3 Men också det där att ha ett bloggen som ett minne, ett sätt att komma ihåg och samla alla fina läsupplevelser. 

Och nästa vecka är det Läslov. Tänk att dessa två nästan sammanfaller! Det måste ju FIRAS! Jag tänker dags för nya bokpaket igen. Fast denna gång via brevlådor och en tävling. Och ja det är böckerna på bilden som kommer bli paket.

TÄVLING du berätta i en kommentar här nedan, (eller i det delade Facebook inlägget eller på Instagram) Vilken bok du helst av allt skulle vilja gå in i? En bok du skulle leva i säg en vecka men som dig själv. Klurig och rolig tanke tycker jag. Dubbla lotter om du delar detta tävlingsinlägg vidare i dina sociala medier och taggar mig så jag ser det. 

Nästa lördag den 5 november drar jag vinnare, kanske fyra kanske fler? 

Alla får vara med och tävla! Mer läslust och bokkärlek till er alla! 

/Paula boknörd 

15 kommentarer:

 1. Jag läser just nu Jack av Christina Lindström. Skulle så vilja hänga med honom! Var en Tor som barn och skulle vilja ge Jack lite perspektiv.

  SvaraRadera
 2. Jag har mest läst deckare på sistone och jag vill definitivt inte gå in i dem. Men kanske in i en bok av Kate Atkinson, typ Liv efter liv. Ja!

  SvaraRadera
 3. Läser just nu "Det är något som inte stämmer" av Martina Haag. Är i mångt och mycket i samma situation som Petra i boken och hon har åkt upp till de norrländska skogarna helt själv för att skriva på sin bok. Precis exakt där hade jag också velat vara en vecka nu. Helt ensam faktiskt med storslagen natur runtomkring. Kanske hade jag också börjat på en bok då...

  SvaraRadera
 4. Jag säger Harry Potter. En vecka är nog lagom, för jag vill bara uppleva Hogwarts och miljöerna, besöka trollkarlsbutikerna och hänga lite med Harry, Hermione och Ron, inte vara om en massa farliga äventyr, för det skulle jag inte våga :)

  SvaraRadera
 5. Jag väljer i så fall vilken som helst av böckerna om barnen i Bullerbyn. De utspelar sig visserligen för hundra år sedan, men jag känner igen så mycket från min egen barndom på en liten gård på landet. Den där speciella sammanhållningen, när alla i familjerna hjälps åt och alla behövs, hässjar hederliga hässjor istället för att använda maskiner, pausar med fika tillsammans på slåtterängen, så var det verkligen för mig också när jag var barn. En sådan vecka vore väldigt mysig :)

  SvaraRadera
 6. Harry Potter känns som det självklara valet, men nu tror jag att jag måste utmana mig själv lite. Hrm... Stolthet och fördom skulle jag kunna tänka mig att dyka in i. Diskutera med Liz, prata om kvinnokamp då och nu, se hur de lever, snacka om vad kärlek är. Ja, så får det bli!

  SvaraRadera
 7. Jag skulle vilja leva en stund i min favoritbok Jellicoe Road. Få ta del av vänskapen och gemenskapen men också "kriget" grupperna emellan. Sitta i trädkojan, titta ut över vattnet. Bo på internat, ha pyjamasparty, gå på fest och kyssa Jonah Griggs!!!! osv. Det skulle jag vilja göra!

  SvaraRadera
 8. Vem skulle inte vilja tillbringa en vecka i Harry Potters magiska värld? Tänk att springa genom väggen till perrong 9 3/4 på King's Cross Station, åka med Hogwartsexpressen, utforska Hogwarts alla gömställen, besöka Godisbaronen och Zonkos affär för skämtartiklar i Hogsmeade, dricka honungsöl på puben Tre kvastar, köpa en trollstav hos Ollivanders i Diagongränden, hälsa på familjen Weasley i kråkboet, spela quidditch m.m. Färdas naturligtvis med flampulver och flyttnycklar så jag hinner med allt och lite till!

  SvaraRadera
 9. Rolig tävling och tack för fyra år av boktips och läsinspiration! Svårt att välja bland alla underbara världar man läst om men om jag får välja en bok att kliva in i under en veckas tid så tar jag Cirkeln! Älskade alla böckerna såå mycket och att få träffa alla karaktärerna på riktigt och att kanske till och med få en egen magisk kraft - ja att helt enkelt vara en av de utvalda - så jäkla coolt!

  SvaraRadera
 10. Grattis!
  Jag skulle vilja stiga in i Harry Potters värld, i någon av de tidigare böckerna. Även om det stundvis är en hel del rivalitet på skolan, verkar det ändå vara en så härlig stämning. Jag skulle vilja hänga med Ron, Harry och Hermione, hänga med på deras lektioner, få en lektion i quidditch av Harry, möta Hagrid och familjen Weasley.

  SvaraRadera
 11. Så härligt med en ny tävling och ett stort grattis till Prickiga Paula! Hoppas det firas ordentligt! Jag skulle nog vilja leva en vecka i "Dash och Lilys utmaningsbok" av David Levithan. Att hitta en hemlig lapp i sin favoritbok i bokhandeln och få hemlig utmaningar av en främling under högtiden som man inte trivs med. Att få vara dektektiv och utmana sig själv och hitta en ny vän.

  SvaraRadera
 12. Grattis till ditt jubileum! Känns som jag följt dig längre än fyra år! Jag skulle så gärna få resa in i en av mina favoritböcker all time: Anne på Grönkulla. Det kanske låter fånigt, men jag vill så gärna se Prince Edward Island så som Anne skildrar det med egna ögon. Jag vill prata med människorna, sova på sängarna och äta Marillas sockerkaka. Tur att just att läsa böcker är som att resa!

  SvaraRadera
 13. Redan fyra år, Grattis! Jag skulle gärna göra ett besök i Sookie Stackhouses värld, ta en hamburgare på Merlottes och en drink på Fangtasia medan jag tittar på vampyrer och varulvar :)
  Skrev på bloggen: http://mshisingen.blogspot.com/2016/11/pricka-paula-firar-fyra-ar.html

  SvaraRadera
 14. Stort grattis! Självklart vill jag vara med och tävla. Med risk för att vara lite tråkig dock, men mitt självklara svar är givetvis Harry Potter! Vad skulle jag inte göra för att få spendera en vecka (eller hela mitt liv) i den världen. :)

  SvaraRadera
 15. Åh, min barndomsfavorit: Tre trappor upp med hiss.
  Läste den många gånger och fantiserade om salarna och den där parfymdoften. Tänk att få smyga upp dit på natten...

  SvaraRadera