tisdag 26 augusti 2014

Ibland blir skogen vred av Rebecka Åhlund

Ella från Flickan på tavlan är tillbaka ett år senare. Det är sommarlovet efter sexan Ella ska för första gången åka på kollo. Några veckor utan mamma, pappa och långsamheten i stugan på landet. Flera från Ellas skola är på samma kollo. Skönt att ha kompisarna Dylan och Hasan med sig men inga tjejkompisar.

Dylan och Hasan får dela rum med Michael som går på privatskola och går klädd i skjorta, Ella tänker att han lite ser ut som en filmstjärna. Själv får Ella dela rum med Lo, tjejen med rosa hår som vet allt om kollo och varit här hur många gånger som helst innan. Lo som en kväll innan de ska somna berätta för Ella att hon är mycket tuffare än hon tror.

Lo lurar också med sig de andra ut i skogen på nätterna. Skogen de inte få vara i. För flera år sedan försvann det nämligen ett kollobarn i den skogen efter det blev skogen förbjudet område.

Sommarlov, bad, nya kompisar, fotboll, kanot och spöken ... Ibland blir skogen är helt fristående i förhållande till Flickan på tavlan. Spännande bok med galet bra omslag! Läs eller läs högt för någon nära dig!

/Paula


Ibland blir skogen vred
Författare: Rebecka Åhlund
Förlag: Rabén & Sjögren (2014)
ISBN: 9789129691634
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar