fredag 8 augusti 2014

Eldhäxan av Peter Bergting


Miranda får post bara till henne ett brev från trolldoms akademin hon har blivit antagen fått en plats! Detta eftersom hon har magiska krafter och ser saker som varit. Truliga, sura, ensamma Miranda som klär sig som om hon vore levande död. En ny plats ett nytt sammanhang. Snabbt blir hon vän med Orville och Emmi. Men hon håller fast vid att hon är levande död.

Ett mystiskt mord på en av skolans lärare har skett innan dess att Miranda kommer till skolan. En ersättare har anställts men inte vem som helst utan Demonprinsessan (eller den förre detta Demonprinsessan) Malda. Malda som är ung och mytomspunnen får i hemligt uppdrag att ta reda på vem som är mördaren.

Ett uppdrag som också Orville och Emmi tagit på. Ni hör att Eldhäxan är en bok som för tankarna till Harry Potter va? Vilket är något bra internatskolor alltid spännande att läsa om de magiska lite extra. Förutom den mystiska glasögonprydda katten ni ser på bild så är min favorit kanindraken Potopor som går på skolan. Potopor som påminner mycket om Nevillie Longbottom.

Apropå bokens titel så väcker den under bokens läsning flera gånger frågan vem är det egentligen som är Eldhäxan?

Stort plus för att det först av allt i boken finns brevet som berättar att du är antagen till skolan du kan fylla i ditt namn själv. Mer sådant i böcker, perfekt till bokklubbar i bibliotek ju.

/Paula


Eldhäxan
Författare: Peter Bergting
Förlag: Semic (2014)
ISBN: 9789155260477
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar