lördag 30 augusti 2014

Hon & Han av Katarina von Bredow

Nu är den äntligen här boken efter Du & Jag. Det är inte längre Andreas som är bokens huvudperson utan Alicia granntjejen som Andreas tycker så mycket om, hon som han tar sällskap med till skolan. Men också Alicia som stundar helt i honom i skolan, nästan låtsas som om han inte finns.

Alicia som tänker så mycket på det sociala spelet som gör nästan vad som helst för att passa in. Som drömmer om att vara hon som är närmst Ida. Ida som är populärast, har de rätta kläderna och makten i klassen.

En dag dyker det upp en tänkbar möjlighet att få bli en av de som räknas. En vänförfrågan på Facebook från en Lucas 17 år. 17 år, hon är bara 12 men på hennes profil står det 15. Han är så snygg att det inte finns och säger så bra snälla och fina saker. Det känns som hon äntligen är någon. I chatten berättar hon saker för Lucas som hon inte kan berätta för någon annan. Som hur skolan är en balansgång ständigt. Så plötsligt vill Lucas träffas på riktigt ...

Hon & Han är så träffsäker om det det sociala spelet i en mellanstadieskola. Boken gör ont att läsa. Tur att Alicia mitt i osäkerheten har en kompis som Andreas (även om hon inte är världens bästa kompis tillbaka) och att hon har en mamma som finns där.

/Paula som ser mycket fram emot att läsa Kevins bok. Någon som vet vad den kommer heta?


Hon & han
Författare: Katarina von Bredow
Förlag: Rabén & Sjögren (2014)
ISBN: 9789129690682
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

1 kommentar: