söndag 27 oktober 2013

Cilla Naumann * 2I fredags var det dags för bokcirkel. Sandras roliga val cirklades. Cilla Naumann gånger 2. Hennes ungdomsbok 62 dagar och vuxenbok Springa med åror. Två böcker en händelse, nästan i alla fall. Springa med åror täcker in längre tid. Böckerna sitter ihop och är två på samma gång.

62 dagar handlar om Toms 62 dagar långa sommarlov. Sommarlovet på landet, första sommaren med egen moppe. Ett vanligt sommarlov. Sommaren allt ändras. Storebror tar en kompis till ön en kompis som frågar vad det är för fel på Lasse. Lasse som alltid varit med varit sig själv men det är inget någon tänkt på. Inte innan frågan.

I springa med åror  är huvudpersonen Monica som växer upp på ön. Är sommarbästis med Tom och Brosans mamma. Monica blir såsmåning om mamma till Lasse.

Båda böckerna gör ont att läsa 62 dagar en femtonårings tankar om och kring döden. Springa med åror om ensamhet, vänskap och övergivenhet. Jag gillar så mycket idéen på två böcker som sitter ihop på detta sätt! Fina och långsamma får mig att tänka och funderar. Toppen val av bokcirkelböcker Sandra!! Tack för det.

/Paula

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar