tisdag 8 augusti 2023

Zoopojken av Peter Hammarbäck

Ända sedan Adam var liten har han älskat djur. Alla djur. Han fick aldrig något husdjur men hittade egna att plocka hem. Insekter, en ekorre och möss. Detta var inget hans föräldrar uppskattade, men de uppskattade å andra sidan inte Adam heller. När Adam är 17 år omkommer hans föräldrar och han ärver massor av pengar. 

Adam hoppar av gymnasiet och åker till Kenya för att lära sig mer om vilda djur och hjälpa djur som varit i fångenskap att bli fria igen. Efter flera år kommer han hem till den stora lägenheten han ärvt. Han får jobb som djurvårdare på en djurpark och har det rätt bra tills de får en ny chef ...

En chef som tycker djurparken har för lite besökare och att de behöver få in andra djur. Farliga djur som alla vill se. När en cirkus ska lägga ner så köper djurparken in elefanter, lejon och gorillor. Adam blir bekant med och förtjust i djurens djurskötare och deras samtal om djur i bur sätter nya tankar i Adams huvud. 

Zoopojken är mysig och smårolig och ger inblick i hur det kan vara att jobba på djurpark något jag hade noll koll på innan. 

/Paula


Zoopojken 
Författare: Peter Hammarbäck
Förlag: Bazar (2023)
ISBN: 9789180065436

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar