torsdag 27 februari 2020

Våga längta-serien av Anna Ahlund

Äntligen nytt att läsa från Anna Ahlund, en lättläst serie i fyra delar samlade under namnet Våga längta.

I Någon annan går vi följa med Mikael som i hemlighet har ett Intagram-konto där han lägger upp bilder på Uppsala, bilder med berättelse om vad som hänt (kunnat hänt på platsen). Detta under namnet Mika. Mika på Instagram är en plats att få vara någon annan. En kväll kommer det ett dm från Loe och kvällen tar en helt annan vändning än Mikael trott.

Lättare i mörkret får vi följa med Lova och Namir som varit tillsammans i fyra månader de har försökta ha sex men det blev inget bra. Nu är Namirs föräldrar borta över natten och de ska försöka igen. Inte heller nu går det ... svårt när förväntningarna är så höga. Kan det kanske gå lättare i mörkret?

Mira i Väntat så länge har varit kär i Julia i en evighet. De har aldrig pratat med varandra. Men när det blir brandövning i skolan blir Mira och Julia ensamma inlåsta i ett klassrum. Väntan var inte bara Miras och det går fort från en kyss till händer överallt.

Redan i somras hittade Jonas sin Hallowen-outfit, han har planerat länge och klänningen är perfekt på honom. I den kan han bli sig själv sitt sanna jag. Men pojkvännen ser inte detta och plötsligt finns det någon annan vid Jonas sida någon som funnits där hela tiden men på ett helt annat sätt.

Anna Ahlund skriver lättläst som om hon alltid gjort det. Precis som i sina ungdomsböcker Du, bara och Saker ingen ser är det bubblande av känslor, lust och detaljer. Sexscenerna slutar aldrig med så släkte vi lampan och i nästa kapitel har det hänt utan att läsaren fick följa med.

Till bokserien finns också en tryckt lärarhandledning, perfekt att använda sig av i klassrummet att hitta inspiration och mod i för att ta upp viktiga saker. Uppdaterade med ordlista och vart en kan vända sig för att hitta mer information.

/Paula som längtar väldigt mycket efter Anna Ahlunds Ganska nära sanningen


Någon annan
Författare: Anna Ahlund
Förlag: Hegas (2019)
ISBN: 9789178813902
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Lättare i mörkret
Författare: Anna Ahlund
Förlag: Hegas (2019)
ISBN: 9789178813957
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Väntat så länge
Författare: Anna Ahlund
Förlag: Hegas (2019)
ISBN: 9789178814022
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Min tur nu
Författare: Anna Ahlund
Förlag: Hegas (2019)
ISBN: 9789178814077
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar