onsdag 12 februari 2020

Mörka krafter av Torsten Bengtsson

En natt sätter någon eld på en flyktingförläggning. Den brinner ner, en äldre man dör men alla andra klarar sig tack vare honom. Det var  Saras farfar som rädde de alla. Sara stannar hemma från skolan några dagar.

I hennes klass går John som blir väckt av mamma som berättade vad som hänt under natten. Han tycker det är otäckt. I skolan efter idrotten hittar han en kille, Isak som sitter naken på toaletten för två av hans klasskompisar tagit hans kläder och kallat honom för hemska saker.

John hjälper Isak som berättar att klasskompisarna är elaka för att han är jude. John som inte vet nästan något om förintelsen blir inbjuden till Isaks farfar en av överlevarna för att få lära sig. Med följer också Rita som John tycker så mycket om men han vet inte om de är ihop eller inte.

Vi får följa John några intensiva dagar när han lär sig massor och genom Rita och Sara hittar mod inom sig själv som han inte trodde han hade. Boken är klassad som en ungdomsbok, passar bättre för den yngre tonåringen eller för den i femman eller sexan.

/Paula


Mörka krafter
Författare: Torsten Bengtsson
Förlag: Opal (2020)
ISBN: 9789172262119
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar