fredag 14 februari 2020

Sånger från hjärtat av Kasie West

Lily drömmer om musik, att lyssna på men helst att göra egen. Hon har alltid sin anteckningsbok med sig i vilken hon skriver upp sina textidéer. Ingen låt har blivit färdig än men någon måste ju bli det.

Hennes kemilärare blir irriterade på anteckningsboken och förbjuder den att vara uppe på hans lektioner. Drömskt börjar Lily skriva en låttext från ett av sina favoritband på bänken istället. På nästa kemilektion har någon fyllt på texten.

Meddelande om musik de tycker om och trodde de var ensamma om att gilla fyller nu kemilektionerna. Hemliga lappar sätts fast under bänken. Lily har ingen aning om vem hennes musiksjälsfrände är. Något hon gillar. Att dela med sig av musik, hemligheter, familjeproblem. Att lära känna någon hemlig.

I anteckningsboken har Lily en lista över vem det eventuellt skulle kunna vara. Självklart är det inte den hon tror eller vill att det ska vara. Sånger från hjärtat påminner på bästa sätt om underbara filmen You´ve got mail. Det är romantiskt, mysigt, komplicerat och smått underbart. Däremot får jag inte alls ihop bokens Lily med tjej på bokens omslag för mig är det någon helt annan.

/Paula


Sånger från hjärtat
Författare: Kasie West
Förlag: Lavender Lit (2020)
ISBN: 9789187879685
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar