lördag 8 februari 2020

De afghanska sönerna av Elin Persson

När Rebecka går på intervju för ett jobb på ett HVB-hem är hon övertygad om att hon inte kommer får jobbet. Men hennes svar på frågorna visar tydligt att hon skulle följa reglerna i pärmen. Jobbet bli Rebeckas.

Ett jobb där hon får höra att lämna jobbet på jobbet, hålla avstånd och att följa regler. Men när en är de närmsta de unga killarna från Afghanistan har en familj då är det inte alltid så lätt att hålla avstånd och följa regelverk.

Kramar och omtanke behövs. När det blir för mycket då försvinner Rebecka ner i husets källare och sitter där och andas. Det är det vi får veta om Rebecka istället får vi lära känna tre av de boende på HVB-hemmet. Ahmed som dansar, är kaxig men den som Rebecka litar mest på. Hamid som tillbringar mycket tid i moskén och tycker väldigt mycket om Rebecka. Hamid som kommer ny är blyg och går omkring i sina glittriga sandaler och försöker förstå hur det fungerar.

Pärmen och allt som ska rapporteras känns inte alltid lika viktig. Och breven de alla går och väntar på bär sällan på positiva nyheter. De afghanska sönerna är en spännande debut. Det är en berättelse jag inte läst förut och det blir mer och mer sällan jag kommer över nya berättelse. Med läsningen kommer en ny förståelse både för de boende på HVB-hemmet men också för de som jobbar där.

Jag gillar!

/Paula


De afghanska sönerna
Författare: Elin Persson
Förlag: Bonnier Carlsen (2020)
ISBN: 9789178035564
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar