torsdag 5 april 2018

Ellinor av Katarina von Bredow

Det bästa Ellinor vet är att klättra. I klätterhallen vill hon vara så ofta det bara går i sällskap av vännen Leo och platspappa Ulf. Det är deras grej att göra tillsammans.

Leo är bästa vännen men också Meja är bästa vännen. Meja som ser ut som att hon går på högstadiet men precis som Ellinor och Leo går sista teminen i sexan. Meja är klassens drottning som bestämmer allt. Fram tills det att Viktor börjar i klassen har det aldrig varit ett problem.

Viktor som inte bryr sig om klassens spelregler. Han som väljer Ellinor framför Meja. Något Meja inte kan ta och vänder hela klassen mot Ellinor som ju inte gjort något. Leo blir sur, Ellinor förstår inte varför. Den där svartsjukan. Den svåra.

Svartsjuk är också mamma, hon är svartsjuk på pappa och Jenny. Jenny som Ellinor kommer så bra överens med. Samma är det med Ulf mammas nya. Jag gillar verkligen att Ellinor har så många bra vuxna runt sig vuxna som är närvarande och tar hennes tankar på allvar.

Känslor så äkta och nära. Katarina von Bredow vilken mästare hon är. Att både Viktor och Leo kommer få varsin bok det är ju bara hur bra som helst. Hoppas de kommer snart!

/Paula


Ellinor
Författare: Katarina von Bredow
Förlag: Natur & Kultur (2018)
ISBN: 9789127153318
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar