måndag 16 april 2018

Den jag är av Leslie Choyce

Simon är utsatt i skolan. Han är mobbad och vad hans mamma kallar känslig. Ibland går han från skolan för han klarar inte av mer. Hemma bråkar mamma och pappa massor vilket inte gör något bättre.

En dag skolan när han gömmer sig för han måste få vara själv en stund då hittas han av Gabbe som sätter en hörlur i i hans öra. Gabbe och Simon hade engelska tillsammans förra året men de känner inte varandra.

De tar en promenad för att komma bort. De går till kyrkogården där Gabbe brukar vara och fantisera om de döda vilka de var. Detta är början på en ny vänskap. Det är inte bara Simon som inte mår så bra. Gabbe som heter Gabriella har klippt håret kort och börjat klä sig i stora rutiga skjortor. På så sätt har hon blivit mer bekväm i sig själv.

Men samtidigt så har en hatstorm börjat mot henne, elaka lappar, Gabbe har helt fått stänga ner sina sociala medier och henne föräldrar gillar det inte alls. Den jag är handlar till stor del om hur viktigt det är att ha någon att prata med när allt är svårt och jobbigt och du inte riktigt vet själv vad du ska göra åt det.

/Paula


Den jag är
Författare: Leslie Choyce
Förlag: Hegas (2018)
ISBN: 9789175435350
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar