torsdag 19 april 2018

Alla suger och det är ingens fel av Ebba Hyltmark

Li går sista terminen på högstadiet. Hon längtar bort, bort från det lilla till ett gymnasiet i Stockholm det som ska ta henne till drömskolan i USA. Hon vill inte delta i högstadiedramat som pågår runtom kring henne. Helst skulle hon har hörlurarna i med musik på hela dagarna men någon har hittat på att skolan är mobilfri.

Hon har en vän, Olivia nio år. De har en fin och ärlig vänskap men Lis mamma är inte alls nöjd med den vänskapen hon säger till Li att skaffa vänner i sin egen ålder. Li ber Kalle, en av de i skolan som är något sådär okej, kanske den enda som är det, att följa med henne hem efter skolan mest för att hennes mamma ska bli nöjd.

Li säger alltid som det är och ljuger aldrig. Hon träffar en ny vän. Sigvard 69 år han får henne att prata och berätta saker hon tänker på, berätta om hur allt är här och nu inte hur hon vill att det ska bli sen i framtiden. För Sigvard berättar Li om Max han som börjat i hennes matteklass och är sjukt snygg. Det ofattbara inträffar att Max verkar lika intresserad av Li som hon av honom. Men vadå ska hon passa in i mallen som femtonåring nu?

Alla suger och det är ingens fel är en bok som till det yttre påminner om många andra ungdomsböcker men som i sitt innehåll helt sig själv och jag läser med ett leende på läpparna.  Jag tycker så mycket om Lis vänskapsförhållanden, så varmt skildrade båda två. Jag skulle gärna ha både en Oliva och en Sigvard i mitt liv.

Att Ebba Hyltmark är född 2001 ja vad ska en säga om det annat än wow och fortsätt skriv för jag vill läsa mer av dig!

/Paula


Alla suger och det är ingens fel
Författare: Ebba Hyltmark
Förlag: Brombergs (2018)
ISBN: 9789173379441
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar