tisdag 3 april 2018

Dagen du förstörde allt av Linnea Dahlgren

Kassandra är den som förstör allt natten mellan den tredje och fjärde oktober. Melanie är den som blir kvar. Kvar ensam. Det skulle alltid alltid vara Kassandra och Melanie - Mellan och Kass. Nu har Kassandra tagit livet av sig.

Melanie förstår inget allt. De skulle bli gamla tillsammans ju. De hade ju planerat allt. Hur kan det inte vara så. De hade precis börjat gymnasiet för första gången inte i samma klasser. Men alltid sällskap till skolan och varandras viktigaste. Melanie kan inte förstå hur Kassandra kunde lämna sina småsyskon föräldrar och henne kvar. Hur ingen kunde veta eller ana.

Hur gör en för att fortsätta leva? Går det ens att gå på ens bästa väns begravning? Att träffa vänner från högstadiet som vill dela din sorg. Men deras sorg är en annan. Att vara ensam och stöta bort folk. I skolan finns Berit och Omar, de som är lite udda de som vill bli vän med Kassandra de som vägra låta henen vara själv. De säger själva att de är skadade. Går det att få nya vänner så nära inpå att ens bästa bästa bästa vän dött?

Frågorna är många och tankarna snurra hos Melanie. Finns det kanske ett stått att gå tillbaka att ändra på allt. Tänk om?  Tur att Melanie har en så närvarande oh förstående mamma. En mamma som stöttar och se till så att hon inte sluta leva hon också.

Dagen du förstörde allt är otroligt vacker, känslofyllt och gripande. Jag tycker så mycket om relationen mellan Melanie och Kassandras småsyskon. Fint att de är kvar i varandras liv. Att familjerna umgås fast en fattas. Berit och Omar så otroligt fina karaktärer de skulle jag gärna lära känna mer. Gärna en bok var om de och med Melanie som bikaraktär.

Författaren Linnea Dahlgren är född 1991 och blivande bibliotekarie. En debutant vars framtida skrivande jag ser fram emot att följa.

/Paula




Dagen du förstörde allt
Författare: Linnea Dahlgren
Förlag: Vox by Opal (2018)
ISBN: 9789188665072
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar