tisdag 6 mars 2018

Gökungen av Frances Hardinge

Elvaåriga Tris kommer vaknar upp efter en olycka. Något är väldigt fel och flera av hennes minnen verka saknas. Sidor ur henne dagböcker är utrivna. Tris är hungrig hela tiden äter och äter utan något som helst stopp. När föräldrarna tar henne till doktorn har hon gått ner en massa i vikt. Hur är det möjligt.

Lillasyster Pen skriker när hon ser Tris, hon hävdar att det inte längre är Tris vad är felet med föräldrarna varför kan de inte se att det inte Tris utan någon annan. Tris har minnen men inte alla minnen. Hon hör röster i sitt huvud och är rätt. Rädd för sig själv, för vad som kan vara fel med henne.

Hungern försvinner inte, för att stilla den äter hon ruttna äpplen och sina dockor. Hon vet inte hur det går till de liksom bara slinker ner. Vad är det som hänt med Tris? Doktorn förstår inget alls. Mamma och pappa pratar om en mystisk man, Arkitekten. Pen ringer mystiska samtal som inte går att spåras. Tris försöker förstå. Vem har lurat vem? Någon är ute efter att förstöra för familjen. Men varför och hur ska det stoppas?

Gökungen väcker en massa tankar om familj, vilja att se och att välja att inte se. Att göra det svåra eller det enkla. Det är otäck, spännande och väldigt välskrivet.

/Paula


Gökungen
Författare: Frances Hardinge
Förlag: B. Wahlströms (2018)
ISBN: 9789132201332
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar