måndag 12 mars 2018

Children of blood and bone - Solstenen av Tomt Adeyemi

Kungen kräver mer skatt om familjen inte få fram mer pengar omgående så kommer Zélie blir slav. Zélie  behöver hitta en lösning, att ta den ovanliga fisken till marknaden och sälja den dyrt kanske kan vara en lösning. Storebror Tzain får följa med och hålla koll så hon inte gör något dumt.

Parallellt med att syskonen är på väg till marknad så bevittnar prinsessan Amari hur hennes pappa kungen tar livet av hennes bästa vän och tjänarinna. Vännen som har samma vita hår och silverfärgade ögon som Zélie. Amari flyr från slottet tillsammans med skriftrullen som kan föra magi tillbaka till världen. Magin kungen jobbat så hårt för att utrota.

På marknad övertalar Amari Zélie att ta henne med sig. Trubbel. Men det finns inget val. När Zélie håller i skriftrullen vaknar magin inom henne. De gamla i byn berättar vart de måste ta sig och att de har två artefakter till att hitta. Kungens män är nära och på jakt efter rymlingen, skriftrullen och de som hjälpt prinsessan.

Prinsen Inan är den som får i uppdrag att hitta lillasyster och förgöra skriftrullen. Inom honom kämpa magin upp till ytan. Han förtränger den. Vet att pappa kungen skulle döda honom om han visste om den. Men med magin kan han nå Zélie genom drömmen och kanske hitta de?

Medryckande, fängslande och väldigt väldigt bra. Jag gillar verkligen relationen mellan Amari och Zélie.

/Paula som ser fram emot att se filmatiseringen


Children of blood an bone - Solstenen
Författare: Tomi Adeyemi
Förlag: Lavener Lit (2018)
ISBN: 9789187879371
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar