söndag 10 juli 2016

Livet vi drömde om av Anna Gavalda

En av mina absoluta favoritförfattare är Anna Gavalda. Nu hade jag helt missat att det kommit en ny bok. En ny bok med två berättelse i.

Matilde som tappar bort en väska med 10 000 euro i. Paniken när hon upptäcker att väskan är borta. Min panik i detta, hetsläser. Men väskan blir hittad av en man som lämnar tillbaka allt. En man som är kock och vill laga mat till henne. Men de försvinner från varandra för ett telefonnummer skrivs fel. Sökandet - hur hittar man en kock i Paris, en man bara har förnamnet till?

Den andra berättelsen handlar om Yann, han som för en vecka är gräsänkling. Hjälper grannen bära upp en möbel och fastnar i grannarna kök. Massa vin och samtal. Insikten om att han lever fel att det borde vara på ett annat sätt. Att han vill annat.

Jag älskar titeln på den här boken Livet vi drömde om. Men boken är en besvikelse. Hade varit bättre en av berättelserna fått ta all plats och att den fördjupats. Alternativt flera ännu kortare berättelser. Hade velat veta mer om Matilde. Hoppas att nästa Gavalda blir en bok att älska igen.

/Paula


Livet vi drömde om två berättelser
Författare: Anna Gavalda
Förlag: Bonnier Pocket (2016)
ISBN: 9789174295450
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar