onsdag 6 juli 2016

I dina ögon av Sarah Dessen

Till sommaren hör alltid en Sarah Dessen bok. De brukar vara mysiga och romantiska sommarlovsberättelser. Men vet ni vad denna gång inget sommarlov utan skola.

Sydneys bror har precis fått en fängelsedom och hon vill inte längre gå kvar i sin privatskola där alla vet vem hon är, vem hennes bror är och vad som hände med honom.

Det blir ett skolbyte, på nya skolan blir hon snabbt vän med Layla och hennes bror Mac. De lever ett helt annat liv än vad Sydney är van vid. Ett varmare men fattigare liv. Men kommer de vilja vara vän med henne när de får höra vad hennes bror gjort?

Men kan man bli bästa vän med Layla och samtidigt kanske bli kär i hennes bror Mac. Ingen bra kombo va? Hemma har Sydney blivit helt osynlig. Mamma är helt besatt av storebror och att hans ska ha det bra i fängelset och pappa bara jobbar. Där finns också storebrors otäcka kompis Ames som verkar försöka komma nära Sydney. Fy vilka obehags känslor jag får av Ames.

Inte alls lika mysig som en Sara Dessen bok brukar vara, men vad gör det när det är väldigt bra. Gillar att Sydney byter från privatskola till kommunalskola. Funkar lika bra som sommarläsning trots att det inte är något sommarlov.

/Paula


I dina ögon
Författare: Sarah Dessen
Förlag: Rabén & Sjögren (2016)
ISBN: 9789129699173
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar