måndag 28 september 2015

Mycket mer än en puss av Mårten Melin

Nytt från Mårten Melin alltid lika spännande oavsett form och förlag. Manne från Lite mer än en kram är tillbaka men inte som huvudperson denna gång. Istället är detta en bok om Isa. Isa som var Mannes bästa vän på lågstadiet de hade en egen detektivklubb med inspiration från LasseMajas detektivbyrå. Men så hände något och de gled ifrån varandra.

Isa har tänkt på Manne massa massa sedan dess. Nu tänker hon att hon ska ta chansen att prata med honom igen. Kommer på att han springer och fråga om de inte ska springa tillsammans. Så börjar de, vännerna hittat tillbaka till varandra. Men Isa vill mer än att bara vara vänner hon föreslår för Manne att de ska ha en ny klubb tillsammans. Men inte en detektivbyrå ... utan ... så säger hon inte mer utan kysser istället Manne. Manne som inte svarar direkt men efter lite missförstånd har de en egen hemlig klubb igen.

En bok om att vara tretton år, allt som händer i kroppen, att lära känna sin kropp på helt nya sätt. Att vara nyfiken på andra kroppar. En bok om att läsa böcker, en bok att få massa bra boktips i. Jag som varit med på flera skrivövningar Mårten haft med barn blir glad av att känna igen skrivövningar som Isa och Mannes svensklärare använder sig av.

Mycket mer än en puss slutar på precis rätt ställe.  Boken är återigen ett bevis på hur bra Mårten är på att ta barnens perspektiv och skriva på bästa sätt med respekt för barnen.

/Paula


Mycket mer än en puss
Författare: Mårten Melin
Förlag: Rabén & Sjögren (2015)
ISBN: 9789129696721
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar